mina hästar

Tänkte berätta lite om dom hästarna jag haft genom tiderna så börjar från början..:) Den första hästen jag hade var ett B-ponny sto från Olofströms ridklubb, henne hyrde jag bara så alltså ingen egen häst. jag var 9 när jag började hyra henne (tror jag) och slutade när jag blev för gammal. Vi tävlade ganska mycket och det gick oftast bra, Silvra (som hon hette) var väldigt bestämd och det var inte s mycket jag kunde göra åt det när hon bestäm sig för något.. hon såg väldigt mycket spöken och liknande men hon var en underbart snäll ponny som jag hade massa roligt tillsammans med!! Efter jag blev för gammal för Silvra köpte vi min fösta egna ponny, En lite äldre herre som en i stallet ägde. Var super bra eftersom jag inte kunde så jätte mycket och Emma kunde hjälpa mig eftersom hon var från samma ridklubb! Ponnyn som hette Prince var den snällaste hästen i världen och gjorde allt för mig han visade mig hur roligt det är att verkligen rida och jobba med hästen. Vi startade LB i hoppning och LA:1 dressyr. jag valde att sälja prince eftersom jag kände att jag inte kunde göra honom rättvisa..tyvärr! Köpte en D-ponny vid namn Golden japp







Vi tävlade LB och en La inna vi sålde honom men vi tävlade också väldigt mycket dressyr, LA:4 som högst.
Även om Prince visade mig dressyren så var det med joppe jag utväcklades i den, joppe lärde mig väldigt mycket och jag är oerhört glad att ha haft en så fin häst!
blir en bild bomb på joppe<3










Halt!

Jag lyckades ta mig både till och från ridhuset idag helt själv:)
Benni skötte sig väldigt bra så jag är
Nöjd!

Sitter och kollar på Sofias änglar just nu, usch stackare! Tur dom kan fp ett litet ljus i sin vardag åtminstone..!


Godmorgon!

Nu åker jag till stallet för att sedan ta mig till ridhuset är egentligen en halvtimme sen men kunde inte sova inatt så låg vaken till 3 tiden så när klockan ringde vid 20 över 7 ville jag bara inte vakna så ställde om den till 07.50 :) nu är jag iaf redo:) hörs sen


Hallo alla:)

Just nu ligger jag på soffan och kollar gårdagens skidor.. Dagens blev framflyttat så får se om jag hinner se det eftersom världscuphoppningen börjar 13.40 (om jag minns rätt) på svtplay och det ska jag se!

Senare ska jag till Linnea och dricka lite kaffe och snacka, var såå länge sen vi umgicks nu och ändå bor vi bara en trappa ifrån. Efter det ska jag till stallet för jag har insläppet ikväll sp väntar med att mocka och allt tills dess. Benni vilar idag men i morgon ska jag till ridhuset tror jag:) imorgon ska Benni gå lite galoppträning hade jag tänkt men även lite ren dressyrträning med sidflyttningar och fortsätta lite på passageträningen om Benni är på det humöret:)

Hade tänkt skriva ett inlägg om Benni, hade det varit intressant?

Min lilla plutt bland dom första dagarna min syster hade han:)


What's for dinner tonight:)

Guud vad fin min häst var idag! Kan inte fatta jag har turen att varje dag få sitta på hans rygg!

Nu har precis jag och emil lagat hemma gjorda hamburgare/biffar, super gott:) till det har vi pommes gjorda i tefals "fritös"
Här är bild på maten, Emils med bröd och min utan:)


Godmorgon

Precis gjort pannkakor:) sen blir det en runda till ridhuset med B, hoppas han sköter dig idag!


Konståkning:)

Hejsan, någon som vet hur de gått för victoria i konståkningen? Ligger just nu och kollar på isdansen men verkar inte som jag får se henne för bara pardans idag.. Nåväl.

Idag var jag ju som sagt med Madde på Börjes i Tingsryd:) var himla trevligt!
Blev inget ridande idag då jag inte hade någon som kunde med till ridhuset och vill inte köra själv när det är halt, imorgon åker dock jag och emil dit så då blir det ett hårdpass :)

My man;)


tjenis




halloj! sitter med datorn i knät och väntar på att klockan ska bli 12 så paradise hotel kommer ut:) alltid lika jobbigt varje fredag när man vet att det inte kommer något nytt förren på måndag. nu har jag kollat färdigt och jag fattar inte.. i finalen stog ju micke med heidi men idag åkte micke ut? jaja han kommer kanske tillbaka.. only time can tell..! strax blir det börjes man madde, hörs senare

:)

Har gjort pannband till bus nu:) Han kommer bli såå söt!

Säljes efter önskemål!


Blöö

God morgon, är inte på det bästa humör idag. Hade tid hos doktorn idag kl 9i karlshamn så gick upp vid 07.15 för att duscha och fixa mig och köra dit och så.. HALV 9 ringer dom och avbokar så nu kan jag inte somna om..
Denna gången hann jag ju inte köra dit och sitta 40 min i väntrummet innan dom insåg att dom inte hann..


Hot or Not

Tjena alla..!

Blev bedömd av skvallerryttarna idag på en av dom bilderna jag la upp från igår, tack för dom fina orden det värmer verkligen!

Inlägget om oss hittar du här:
http://skvallerryttarna.blogspot.com/2012/01/hot-or-not-4.html?m=1

Har verkligen jobbat stenhårt på min sist för att få den som den är idag och jag vill fixa den yttligare mer men att någon som aldrig sett mig och Benni säger så fina saker om en är super gulligt!

Idag fyller min stora syster och hennes söta barn år så har spenderat kvällen hos dom på kalas:) grattis till dom!
Jag är
Fortfarande inte helt frisk och har fruktansvärt ont i halsen.. Som halsfluss -ont fast jag inte har några mandlar lixom.. Men den känslan så jag ligger och äter Bafucin efter Bafucin, står på paketen att man bara får äta 1 tablett varannan timme fast jag har haft 3 åt gången konstant sen kl 9, kan det hända något? Är ju ändå receptfritt lixom.. Jaja halsen är ju lite bedövad nu iaf:)
Ne nu blir det sängen!


Pannband

Precis lärt mig fläta pannband:) dock är detta ingen pannband utan bara prov :)


Ridhuset




Igårkväll åkte jag och mamma upp till ridhuset för att trimma igenom honom lite, skulle vara ledigt vid 20 men när jag kommer upp har dom skrivit fel så var inte ledigt förren 21 så fick sitta i en timme och vänt men han skötte sig fint! gjorde gaska mycket volter och sidflyttningar i skritten och i slutet av passet lossade han nästan helt. jobbigt när han stått i några dagar pga vädret, dom blir så stela och så men det släppte mer och mer efterhand så:) när jag kom hem var jag kall och trött eftersom klockan var närmare 11 så hälde i mig 2 koppar the för min hals sen sov jag :) Idag skulle jag och madde egentligen skrittat ut men vågar inte eftersm benni har skor på alla 4 ben och det är is på vägen, kom knappt ut från gården igår. Typiskt hade sett fram emot att rida ut med madde.. vi får ta det en annandag!:)




Ikea

Hej allesammans! Sitter och kollar på handbollen.. Förstår inte varför dom spelar bra den första halvleken, dock vet jag ju inte om dom spelar kasst i andra idag men dom har nästan i varje match haft väldigt stor skillnad på första och andra halvlek.. Som 2 olika lag.
Har ätit mat precis vi gjorde spagetti och köttbullar, jävligt underskattat tycker jag allt!

Idag har jag och mams varit på Ikea, blev ganska mycket inhandlat fast kommer knappt ihåg vad:p iaf 3 grytor och ett grytgaller, vas, skohorn och rivjärn och påsar till höet och sedan köks redskap och lite smått och gått. Köpte en stooor presenning med som jag skulle ha till ett hösegel i transporten (finns inga som passar min så måste beställa ett skräddarsytt isåfall). Det var väldigt stort kan jag säga men med lite klipp och pyssel från min sida sitter det perfeckt, kul att kunna fixa själv tycker jag!

Vi började dock med att äta eftersom vi båda var super hungriga, jag åt marinerad kycklingfilé med pommes, gooott!

Ne nu ska jag rikta båda mina ögon på handbollen:)



https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2967811/images/2012/pic_185905148.jpg" class="image">


Tji!

Tjena! Sitter med en kopp kaffe efter att jag gått på bandet ett tag. Ska snart ut och bara fylla på Hö, mockar och så gör jag sen när jag tar in:) ska till Ikea vid halv 12 när mamma slutar, hon skulle dit och jag hänger ju gärna med om man säger då:) dock var vi dör för någon vecka sen och köpta sånt vi behövde men jag ska ha ett rivjärn (stavnig) och ikeapåsar till höet. Hörs senare


förlåt..

jaja ok, min irritation över den där bloggen kanske tog över lite.. var inte meningen att skriva riktigt så! tycker bara hon är väldigt ..löjlig! nog om det nu, det snöar inte längre och det är skönt, vi va ute i gårkväll och lekte med mini och gud vad han är busig i snön, såå söt!

.


Snökul!

Någon ääälskar snö:) han jagar snöflingorna och springer runt runt runt.. På bilden har han precis rullat sug i snön:p


Hos mamsen

Hos mamma och kollar handbollen.
Så skönt att komma hem till mamsen och få mat och som bakat släta bullar:) hon är bra hon, min mamma!


Mums

Ligger och mumsar på jordgubbar :)


21 januari 2012

Usch.. Igår låg jag hela kvällen och frös och skakade under täcken och filt.. Har återigen fått feber:(
Idag mår jag iallafall bättre men har ruskigt ont i halsen och i örat, högerörat för att vara bestämt. Ska strax ut och mocka och fixa i stallet med mamma, hon är snäll och hjälper mig när jag är sjuk, hon mockade och fixade allt igår!

Jag saknar min Benni massa!! Ska ge han morötter och mysa riktigt mycket med han när jag är där.
Det snöade jätte mycket nyss men nu regnar det igen, så trist med allt detta väder vill ha sol och iallafall några plusgrader, ni vet så det är sådära super härligt att rida!:)
Förhoppningsvis kan jag snart rida, får nog göra väldigt mycket skritt och mjukgöra han ordentligt med volter och öppnor och liknande innan jag kan börja jobba han i trav och galopp eftersom han har stått några dagar nu. Ska be någon följa med så ni får massa bilder:)
Puss


Hemsk natt!!

Godmorgon!
Detta har varit den längsta och värsta natten i mitt liv! Har vaknat så fort jag vänt mig för jag mått så illa.. Fick lägga mig på soffan för att inte väcka emil:(
Jag som hade så mycket att göra idag..

Det possitiva i detta annars så negativa inlägg är att jag köpt den långa pikétröjan från Gina tricots ridkollektion som bara säljs i Borås under deras Grand prix i februari men kontakter är bra att ha :) ska sova igen nu hörs senare


Magsjuk

Började i lördags med att Stella blev magsjuk, sen blev min mamma det efter kalaset sen min moster sen min största syster och hennes man och deras barn sen min andra syster sen min sambo sen min pappa.. Och nu mår jag illa. Vilken jäkla skit detta är!!!!!

Nu ska jag fortsätta kolla handbollen och hoppas det får mig att tänka på
Annat..:(


Hovis

Precis kommit hem från stalletför bennis har fått nya skor.

Hörs sen:)


18 januari 2012

Herregud det snöar ju ute?:O ställer mig upp i pausen och det är helt vitt ute:(
blir till och åka till ridhuset imorgn då antar jag..

emil ligger sjuk (som resten av min släkt i princip..), stackare!


saknar min tuva så blir en bild på henne, njut!

Paradise hotel..

Varit och ridit bennibus:) gjorde inget speciellt bara skrittade en runda, lite öppnor och så och sen travade vi bara lite och jobbade på ställningen:)

Mamma mår bättre idag så hon kom upp och hälsade på lite idag eftersom hon inte kunde vara med på kalaset igår..:)
Nu kollar jag på paradise hotel och typ halvsover för jag är super trött idag.
Snart kommer min man hem och då ska jag umgås lite med han innan han ska till gymmet.

Hörs senare puss


Kalas

Hejsan, har inte haft tid att sitta på datorn idag, haft fullt upp med stall, läkarbesök i Karlshamn och kalas:)

Hade ett mysigt kalas med alla jag äskar mest, dock kunde inte min kära mamma vara med som ligger hemma med maginflensa, stackaren!
Fick fina paket och åt god tårta, kan inte bli mycket bättre! Imorgon ska jag upp och rida min kära häst, sen ska jag jag nog bara ta det lungt, känns skönt efter all stress idag!!

Mina fina stora vas jag fick idag med ett fint arrangemang i :)


Kung RGB!

Vilken KUNG han är !!!!!!!!!!!


Roffe

Har ju klart ringt och röstat på rodde med, har du?


Mysrunda!

Nyss hem kommen från systers kalas.. Var mycket trevligt!

Imorse var jag ute en runda i skogen med Benni var såå skönt, snön på marken och världens bästa häst:)

Min man är ute med hunden och svarar inte i telefonen.. JAG BEHÖVER NÄSSPRAY OCH AFFÄREN STÄNGER OM 3 MIN!!


Snö

Ute med mini i kylan och det snöar:(


Godmorgon!

Godmorgon alla, eller säger man god dag vid denna tiden? Jag säger HEJ bestämmer jag nu:)

Har nästan nyss vaknat.. Blev lite länge men det behövdes för nu mår jag bättre! Jag ligger och kollar på slalomen, Sverige är duktiga idag! Förhoppningsvis ska jag rida idag, tänkte skritta en låång runda, träna lite öppnor och så längs vägen:)

Måste hissa mitt favorit schabrak som jag gillar super mycket, super passform och tappar varken färg eller form tvätt efter tvätt!

Stå ut med bilden :)


Gladiatorena

Idag kämpade jag mig ner till kinaresturangen med emil, det var värt det! Guud vad gott det är med kinamat, lätt min favvo:) ikväll är det ju gladiatorena på tv, tycker det var minst lika bra som för 8 år sen. Lätt annars att det blir lite halv-lamt..

Imorgon hoppas jag att jag är frisk som
En nötkärna och det inte är fruset i marken sp Benni kan få sig en genomgång!

(Babe och mini)


14 januari 2012


14 januari 2012


Seg uppdate

Vilken dålig uppdatering det blev idag, är sjuk och har helt enkelt inte orkat sätta mig upp och skriva.
Emils mamma har varit här och grattat mig med sina systerbarn, så söta:) fick paket av dom och blommor och pengar av Emils mamma! Har ju egentligen kalas på tisdag när jag fyller men hon kunde inte komma då så hon kom idag. Idag fyller mig älskade syster år, stort grattis till henne<3
Puss

Foto på Benni (ni får vrida på huvudet för det går inte att rotera bilden från mobilen)


Fredagkväll

Hejsan alla, idag har jag legat på soffan hela dagen och bara sovit.
Var ute och fixade stallet och skulle trava Benni lite men var så fryser överallt så skrittade bara lite och tränade lite öppna och skänkelvikningar, usch hatar att vara sjuk! Fryser och svettas på samma gång, benen skakar då man knappt orkar stå och huvudet dunkar så man blir galen.. Snuvan har satt sig på ögonen med så dom rinner och gör så man nyser hela tiden, brukar ni med få så?

Passade iaf på att tunna ut och klippa/rycka bennis man lite med så den hinner lägga sig lite.

Förresten, har någon av er tränar för Ebba von Essen? Har nästan bestämt mig för att vara med på hennes träning den 18 februari..:)
Ne nu ska jag vila lite till
Puss

En lite halvdan bild på Benni idag


Fortfarande sjuk

Ja.. Som rubriken säger är jag fortfarande sjuk. Har nog feber men hoppas jag blir piggare efter tabletten verkar så jag kan rida en liten runda.

Bild på Emils tatuering


18.30

Bortsett från att jag var och mockade och fixade allt i stallet så har jag sovit tills nu, skönt eftersom jag inte har sovit inatt. Imorgon får man verkligen hoppas att man mår bättre.
Benni behöver ert hårdpass och nu när han inte gått på länge behövs det ännu mer!


Weird

Gick och la mig igår och mådde bra, vaknade vid 1 tiden och mådde skit.. Kräkt hela natten och hållt stackars emil vaken nu har jag äntligen kunnat gå och lägga mig och då ska stackaren upp.. :( haha nu ska jag försöka sova och be att inget mer kommer upp


Update

Emil tog nyss tag i mig och sa att det är därför jag inte ska ha en tumstock. Haha..


Benni

Go' kväll alla. Ligger i sängen och kollar på CSI, mini ligger i min famn och snarkar, mannen ligger bredvid och gör det samma:p imorgon får Benni gå lite intervall i skogen på morgonen och sen på eftermiddagen ska jag tvätta, finns det något tråkigare än att tvätta?
God natt alla läsare, sp många som är inne varje dag borde det vara mer som kommenterar, skärpning!


Bjussar på ett foto-på-foto foto :p


Barbacka

Skrittade en liten stund utan sadel idag mest för att känna så han var ok efter igår. Benni verkade fräsch och inga tecken på att hon inte mådde bra så det var skönt!


Sool

Äntligen är det sol igen!
Mannen åkte nyss till Kristianstad för att göra sin tatuering, han har en tid på 6 timmar så han kommer inte hem fören senare.. Benni mår bra iaf men han får nog stå idag med, för säkerhets skull..
Puss

Bild på min finaste!


Systrar i jeans

Hemma från mamma nu, sitter i och kollar på systrar i jeans, andra sommaren. Är typ dom ända böckerna jag läst alla ord på alla sidor.. Så bra:p Ebba von Essen kommer till Olofström den 18 februari (om jag inte minns helt fel), funderar på att vara med. Är 45 minuters träning själv med henne..


Bennibus

Idag åkte jag upp till Benni och skulle rida och när jag tog av täcket och skulle ryckta ser jag att hela han drog och skakade, Inte lite utan hovarna rörde sig på golvet så mycket skakade han. Vet inte varför men han blev bättre efter någon timme.. Inte roligt att hitta sin höst sp, hoppas det inte händer igen! Nu ska jag åka upp till mamma och umgås lite med henne:) puss


Karlshamn

God morgon alla! Sitter och äter lite frukost nu, ska strax ut med hunden sen iväg.. Vad ska nu göra idag?
Puss


Underbara du!

Nu ligger jag i sängen och väntar på CSI. Äntligen har alla serier börjat gå i USA igen, idag kom nya avsnittet av once upon a time ut, älskar den serien!
Är helt sjukt att man kan sakna sin häst fast man träffar den varje dag? Typ 30 minuter efter man ridit så är man ridsugen igen och kan stå och bara kela i timmar utan att få nog.. Jag älskar min häst och för mig är han den finaste jag vet. Hur ser eran drömhäst ut, färg, kroppstyp, storlek.. And so on..? Ne nu börjar CSI, berätta hur eran drömhäst ser ut så ser jag det imorgon:) godnatt alla
Puss


Full frys

Nu har det äntligen slutat att snöa!
Sitter med pojkvännen och hans lillebror och kollar på fullfrys. Älskar det haha.
Imorgon ska jag på hemligt möte och diskuterar med mannen hur jag ska göra för att få min vilja egenom, trött på skitet nu så begär drastiska förändringar nu!
Imorgon hoppas jag snön är borta så jag kan rida!


Blev en bild som n redan sett men B är så söt så det gör inget :)

Snöö!

skit också! tyckte allt vi kunde varit utan snön iår men den kom ändå..:(

Löprunda

Blev ingen ridtur idag.. stack ut och sprang en runda med hunden för tyckte han kunde slappa idag istället eftersom det var så kallt och hårt i marken. Dock ångrar jag det nu för jag vill rida, är super sugen! ska strax upp till benni för att mocka ch packa mat och bara myysa!
Får bli en bild på B sen i höstas och även en på Tuva för jag saknar henne massor!!

kallt!

de senaste dagarna har det blivit mycket skogsridning, banan har varit antingen som en pool eller en isrink.. skoj! varit några dgar i ridhuset men tycker det funkr ganska bra i skogen. mjukt på skogsvägarna och då får benni jobba på att inte vara rädd för allt vilket är bra sen nä vi kommer till dressyrbanan:) vad har ni gjort i jul/nyår? jag har bara haft det bäst med familj och vänner!
nu sk ajag strax ut ch rida och fixa benni lite, hörs sen!
pussEn kass mobil bild från en film. det får duga :)

RSS 2.0